Over de verkiezing


Logeion zet ieder jaar twee communicatieprofessionals in de schijnwerpers die in het afgelopen jaar een onderscheidende prestatie hebben geleverd waar we als collega’s trots op kunnen zijn. Professionals die inspireren, innoveren en impactvol zijn in hun aanpak en een duidelijke individuele bijdrage hebben geleverd. Dat gebeurt tijdens de Verkiezing van de Communicatieman/vrouw en het CommunicatieTalent van het Jaar.

Op de longlist voor de verkiezing van de Communicatieman/vrouw van 2020 bestond maar liefst uit 24 kandidaten. Zij leverden het afgelopen jaar allemaal een bijzondere prestatie binnen het vakgebied Communicatie. Hun cases en projecten zijn een mooie inspiratie voor communicatiecollega’s. De komende maanden gaan de kandidaten de strijd met elkaar aan om de titel.

Maar liefst vijftien talenten stonden op de longlist in de race voor de titel CommunicatieTalent 2020. Met zoveel talenten belooft het dit jaar weer een spannende verkiezing te worden. De prijs is een erkenning van een bijzondere prestatie binnen het vakgebied Communicatie voor een professional niet ouder dan 30 jaar. Voor de kandidaten wordt het een spannende periode, want na een pittige selectieprocedure zijn op de shortlist voor communicatieman/vrouw van het jaar 6 kandidaten overgebleven. Bij de CommunicatieTalenten waren dit maar liefst 7 kandidaten. Alle 13 genomineerden hebben op 22 april hun case mogen pitchen voor de selectiecommissie. Hieruit zijn er 7 finalisten uit de bus gekomen, zij zijn op 28 mei geïnterviewd door de vakjury die vervolgens met 6 stemmen een winnaar uitkiest. De 7e stem is in handen van het publiek dat van 1 tot en met 12 juni kan stemmen op een van de finalisten.

Bekijk het programma of de finalisten van 2020.