Communicatieman/vrouw van 2020

Sascha Becker

Head of Strategy - PROOF


“Blije medewerkers = blije klanten = meer business value; dat draag ik onvermoeibaar uit en ik deel mijn kennis graag met iedereen die meer hierover wil horen.”

De Employee Journey
Deze overtuiging werd in 2019 waargemaakt. Onder andere bij de 21 award-winning klantcases waar ik aan het roer van de strategie stond. De gemene deler: aandacht voor de optimale employee journey. Aan de basis hiervan ligt mijn model – tevens de basis van het boek dat ik samen met Wenda Bolink schreef, in 2019 genomineerd voor ‘Managementboek van het Jaar’. Met het boek, het employee journey festival, (inter)nationale lezingen, workshops en publicaties, help ik de employee journey structureel op de kaart te zetten.

Vanuit een geïntegreerde visie en aanpak help ik organisaties alles uit hun meest waardevolle asset te halen, namelijk: medewerkers. Van het aantrekken van het juiste talent, tot het alignen van huidige collega’s, tot respectvol afscheid. Zo hielpen we Coöperatie VGZ, die met ‘Samen zijn we zinnig bezig’ de afgelopen drie jaar medewerkers meenam in hun zinnige zorg strategie. Met het resultaat: een nieuwe pay-off, media-aandacht, zinnige zorg debatten, een verhoogde NPS, een cultuurboek en 10 awards. Ook internationaal breng ik de employee journey samen met mijn team in de praktijk. Zo hielpen we NN Hongarije bij de introductie en implementatie van een agile manier van werken. Op basis van een gedegen analyse, geïntegreerde communicatiestrategie en creatief concept gericht op empowerment, hielpen we NN Hongarije om hun medewerkers een vliegende start te geven bij de nieuwe manier van werken.

Zowel de Nederlandse als de internationale case tonen aan dat werken aan de employee journey en investeren in je mensen loont: zet medewerkers op één, dan zetten jouw medewerkers de klant op één. Trots blijf ik me inzetten om de employee journey bij zoveel mogelijk organisaties op de agenda te zetten, met als missie: happy employees.

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door