CommunicatieTalent 2020

Sanne Abalain

Communicatieadviseur - Nederlandse Spoorwegen


“Succes@NS vergrootte het persoonlijke contact en haalde belangrijke onderwerpen naar boven – het is gewoon heel erg ‘echt’.”

Echt contact creëren door te vloggen
Communicatie is kracht. Daar geloof ik in. Het is meer dan het maken van een poster of het schrijven van een tekst. Het is een manier om verbinding te versterken. Om onzichtbare zaken zichtbaar te maken. Het kan een complex onderwerp verbeelden naar een begrijpelijke boodschap, in tekst en beeld. En daarmee impact maken. Succes@NS is daar een voorbeeld van.

Wat is Succes@NS?
Succes@NS is een serie vlogs, gemaakt door John en Jorrin, teammanagers van conducteurs en machinisten. Ze hadden als doel om andere teammanagers te inspireren. Om hen te laten ontdekken hoe waardevol het is om op de werkvloer te zijn, daar waar het gebeurt. In deze vlogs spraken de teammanagers met meer dan 100 collega’s over onderwerpen als ziekteverzuim, prestatieverbetering of de toekomst. Zij wisten zorgen, problemen maar ook successen boven te krijgen. Zo bereikten zij veel collega’s, van teamgenoten tot de Raad van Bestuur.

Waarom is Succes@NS zo speciaal? Het ademt precies waar in ik geloof: persoonlijk contact en échte gesprekken, op een spontane en humoristische manier. Daarnaast had het een enorm bereik binnen NS! En niet doordat ik zelf vooraan ging staan, maar omdat ik collega’s hielp dit te doen. Ook het delen via WhatsApp en niet via de geijkte kanalen, een toen nog onwaarschijnlijke manier binnen NS, heeft enorm geholpen aan het bereiken van heel veel collega’s.

Nogmaals: communicatie is kracht. Vooral als ik als adviseur anderen kan inspireren om het op een andere, innovatieve manier in te zetten.

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door