Fasterclass De ideale communicatieafdeling levert maatwerk


21 juni 2018 15:05 - 16:05

Markeren en Delen

Chantal Kolleman
Mark van Vuuren

Dé ideale communicatieafdeling bestaat niet. In deze fasterclass laten we in drie stappen zien hoe je de communicatie het beste kunt organiseren op basis van jouw organisatie, project of opgave. Want geen organisatie, project of opgave is gelijk. De stappen laten ook zien in welke rol je als communicatieprofessional het meest effectief bent en geven je handvatten voor het inrichten van jouw ideale communicatieafdeling. Een communicatieafdeling die op de juiste manier kan bijdragen aan een ‘communicatieve organisatie’. Want steeds meer bestuurders, directeuren en andere leidinggevenden spreken over deze ‘communicatieve organisatie’. Ze beseffen dat hun organisatie in steeds verschillende omstandigheden haar omgeving moet begrijpen, ermee verbonden moet zijn en moet (mee)bewegen. Een belangrijke meerwaarde van communicatieprofessionals ligt in het helpen realiseren van die communicatieve organisatie. En hiervoor is maatwerk nodig. Omdat behoeften, omstandigheden en de verhoudingen tussen organisatie en omgeving nooit hetzelfde zijn.

Deze fasterclass  van HVR Group, sponsor van C-DAY18, is voor leidinggevenden en communicatiestrategen die de effectiviteit van de communicatieafdeling in de organisatie willen vergroten. En voor communicatieprofessionals met een brede blik die vanuit de behoefte van de organisatie hun functie willen vormgeven.

Na de fasterclass kun je bij de stand van HVR Group een test doen om erachter te komen welke rol het beste bij jou en jouw organisatieopgave(n) past.